Rijschool in IJsselstein

Rijschool in IJsselstein

Op zoek naar een rijschool in de omgeving van Utrecht? Bijvoorbeeld een rijschool in IJsselstein of een rijschool in Nieuwegein? Lees dan verder!

 

Goedkoop pakket

Veel rijscholen bieden pakketten aan, vaak met interessante prijzen. Een tip is om in ieder geval niet de prijs als eerste criterium te laten gelden. Goedkoop wil niet altijd zeggen dat het goed is. Natuurlijk hoeft het ook niet slecht te zijn, maar je moet wel nagaan welk pakket voor jou passend is. Een goedkoop pakket kan er bijvoorbeeld een zijn met een minimum aantal lessen inclusief een examen. Maar als je er niet zeker van bent dat je met dit beperkt aantal lessen door het examen komt, dan is het beter om toch een andere, mogelijk iets duurdere, keuze te maken. Zakken voor het examen is niet goed voor je zelfverzekerdheid en daarbij moet je dan ook opnieuw examenkosten voldoen voor het volgende examen. Ter informatie: het CBR geeft aan dat ongeveer 50% van de mensen de eerste keer slaagt

Overigens zijn er rijscholen die speciale pakketten voor studenten aanbieden, dat kan ook behoorlijk in de prijs schelen.

 

Hoe kies ik een rijschool?

Wanneer je niet weet welke rijschool in IJsselstein of Nieuwegein te kiezen, kun je familie, vrienden of collega’s om hun ervaringen vragen. Maar belangrijk is dat het voor jou persoonlijk goed aanvoelt. Als het nog niet lang geleden is dat je naar school ging, zul je je herinneren dat je het meeste leerde van leraren met wie het klikte. Van mensen die jou wat minder aanspreken, ben je immers minder geneigd adviezen aan te nemen.

Je kunt beginnen met op internet informatie te zoeken over de verschillende rijscholen in Nieuwegein en de omgeving van Utrecht. Kijk wat ze aanbieden en wat jou van al het aangebodene het meest aanstaat. Neem vervolgens contact op met een of meerdere rijscholen en kijk bij een persoonlijk gesprek met welke het voor jouw gevoel het beste klikt. Er zijn rijscholen die een gratis proefles aanbieden, dat is ook een manier om na te gaan of de rijschool je aanstaat.

 

Hoe verloopt het hele proces van rijbewijs halen?

Theorie

Vanaf 16 jaar mag je al beginnen met de theorielessen. Rijscholen bieden verschillende manieren aan om de theorielessen te volgen. Zo kun je klassikaal les volgen, maar je kunt er ook voor kiezen om de theorie zelfstandig uit een boek of online te leren. Ook hier geldt: wat is jouw voorkeur en biedt de rijschool dit aan?

Praktijk

Wanneer je het theoriecertificaat hebt behaald, mag je met de praktijklessen beginnen. Je kan met het 2toDrive systeem op 17-jarige leeftijd al het praktijkexamen afleggen. Doe je dit met succes, dan mag je zelfs al gaan rijden. Echter, tot je 18e jaar kan dat alleen met een coach op de passagiersstoel naast je. Dit 2toDrive systeem is bedoeld om jongeren te laten profiteren van de ervaring van iemand die al minimaal 5 jaar het rijbewijs heeft. Het vereiste van 5 jaar geldt niet als je coach een rij-instructeur is in bezit van een WRM-pas.

Je mag zelf een of meerdere coaches kiezen. Zij moeten aan een aantal voorwaarden voldoen, die je terug kunt vinden op de website van 2toDrive. Ook staat er een grappig filmpje van 2toDrive op YouTube over het kiezen van coaches.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *