Hardcover boek drukken

Hardcover boek drukken

Wat is er nou mooier dan een hardcover boek? Niets toch? Het liefst ook een hardcover boek met zo een mooi omslag er om heen. Zo een boek heeft echt een uitstraling die alle andere soorten boeken in zijn schaduw stelt.

De kwalitatief van hoogstaand materiaal vervaardigde hardcover boeken kunnen worden geleverd met een formaat van minimaal 100 x 100 mm en maximaal 270 x 380 mm.

Wanneer je een bestelling plaatst van 500 to 700 exemplaren wordt er standaard digitaal gedrukt. Bij grotere orders wordt er gebruik gemaakt van vellen offsetdruk.

Je kunt kiezen uit allerlei soorten papier, formaten en afwerkingen. De hardcover boeken worden standaard genaaid gebrocheerd.  Wat nu volgt is een overzicht van de mogelijkheden omtrent het maken van een hardcover boek.

Bindwijze van het boek

Er zijn twee verschillende manieren hoe je het boek kunt binden.

  • Garenloos brocheren. Het boek wordt bij deze bindwijze worden de pagina’s niet van gaten voorzien. Voor het lijmen wordt een klein stukje van de rug afgehaald. Door het ontstane reliëf zal de lijm lopen. Direct na het lijmen wordt dan vervolgens het omslag tegen het binnenwerk gedrukt.
  • Genaaid brocheren. Dit is de sterkste en meest duurzame manier van inbinden. Een boek dat genaaid is gebonden kan zeer intensief gebruikt worden zonder dat de pagina’s los gaan laten. De gevouwen pagina’s worden niet door lijm bij elkaar gehouden maar door middel van garen.

Rechte rug, ronde rug?

Het meest gebruikt en het makkelijkst te produceren is een rechte rug, dit zorgt voor meer stevigheid. Je hebt ook nog de ronde rug. Dit ziet er mooi uit, maar duurt wel langer om te produceren. Een dik boek met een ronde rug blijft mooier open liggen.

Welk materiaal wil je gebruiken voor de omslag?

Een omslag is van groot belang voor elk boek, dit maakt het product opvallend en uniek. De papieren omslag is het meest gebruikelijke. Dus om er echt iets speciaals van te maken wat direct in het oog springt, ga voor een canvas omslag, dit is wel wat dikker materiaal, of ga voor een imitatie leren omslag.

Verdere afwerking

Je kunt er voor kiezen om laminaat aan te brengen. Deze dunne transparante kunststofolie wordt op het papier van de cover aangebracht. Dit geeft een heel mooie, luxe uitstraling en daarnaast zorgt het voor bescherming van het omslag.

 

 

Zijn er nog meer opties?

Je kunt kiezen voor een chique afwerking van de omslag door middel van UV-lak, dit is een laklaag die als 5e drukkleur wordt aangebracht. Verder kun je ook nog gaan voor UV-Spotlak, of 3D-lak, hiermee kun je bijvoorbeeld een titel mooi uitlichten. Die titel springt dan extra in het oog. Wat niet verkeerd is natuurlijk.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere extra’s die kunnen worden gebruikt, zoals Foliedruk, dit geeft een chique uitstraling omdat er meestal gewerkt wordt met goud of zilver.

Kapitaalbandjes, verkrijgbaar in vele kleuren, Dit is een stukje garen dat aan de boven- en onderkant van het boekblok op de rug word bevestigd.

Natuurlijk zijn er ook diverse leeslinten beschikbaar.

Je kunt er tot slot ook nog voor kiezen om je boeken per stuk te laten sealen. Dit zorgt voor een betere bescherming en beschermt onder andere tegen vocht en stof.

We hebben het nu gehad over hardcover boeken drukken, maar natuurlijk kun je bij ons ook terecht voor al je wensen op het gebied van paperback boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *