Belangrijkste voordelen van kunststof bakken

Belangrijkste voordelen van kunststof bakken

Als je een bedrijf runt, en met name een industriële of opslagoperatie, heb je veel opslagoplossingen tot jouw beschikking. Van verschillende soorten rekken – staal/metaal, draad en klinknagels – tot opslagbakken en kratten, de noodzaak om inventaris op te slaan, te beschermen en weer te geven is van cruciaal belang voor de efficiëntie en het succes van de organisatie. Kunststof opslagbakken kunnen helpen om jouw voorraad georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk te houden.

Gemakkelijker schoon te maken

Houten kratten en containers zijn poreus en kunnen worden aangetast door vocht, water opnemen en structurele integriteit verliezen. De porositeit van hout kan ook de groei van bacteriën stimuleren. Metalen, met name ijzerlegeringen, zoals staal, zijn gevoelig voor roest – dat is de reden waarom bedrijven die metalen opslagopties produceren, zoals rekken, poedercoaten of plateren. Coatings en beplating kunnen echter met de jaren slijten of afbladderen. Moderne kunststoffen zijn echter inherent waterdicht, behouden hun uiterlijk en zijn eenvoudig schoon te maken. Sommige zijn autoclaveerbaar wanneer steriliteit telt. Een leeg kunststof bakje kun je vaak schoonmaken met water en afwasmiddel.

Goedkoop

Een van de meest directe voordelen van kunststof bakken zijn de kosten. Dit is een eenvoudige, goedkope optie voor budgetbewuste magazijnbeheerders die de efficiëntie willen verbeteren en tegelijkertijd binnen hun budget willen blijven.

Duurzaam

Veel kunststof bakken zijn slagvast en kunnen tegen onzorgvuldig of ruw gebruik door heftruckchauffeurs en andere magazijnmedewerkers. Kunststof op maat is natuurlijk niet bestand tegen staal, maar dat hoeft zelden.

Minder kans op ongelukken

Metalen rekken kunnen zwaar en moeilijk te manoeuvreren zijn, terwijl kunststof opbergbakken relatief licht van gewicht zijn en gemakkelijk te verplaatsen. Veel moderne kunststof opbergbakken hebben antislipbodems, die per ongeluk struikelen en vallen kunnen voorkomen. Veiligheid is van cruciaal belang voor de gezondheid van jouw personeel, en kunststof bakken helpen ervoor te zorgen dat jouw inventaris minder snel beschadigd raakt tijdens opslag en transport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *